Охрид

1.022 нови случаи на COVID-19, 28 новозаболени, 4 починати и 11 оздравени лица од Охрид

1.022 нови случаи на COVID-19, 28 новозаболени, 4 починати и 11 оздравени

Скопје, 28. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 3.127 тестирања, при што се регистрирани 1.022 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за

Туризам

Covid-19

1.022 нови случаи на COVID-19, 28 новозаболени, 4 починати и 11 оздравени лица од Охрид

1.022 нови случаи на COVID-19, 28 новозаболени, 4 починати и 11 оздравени

Скопје, 28. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 3.127 тестирања, при што се регистрирани 1.022 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за

Локална Самоуправа

Нефи Усеини поднесе оставка како член на Советот на Општина Охрид

Нефи Усеини поднесе оставка од Советот на Општина Охрид

Охрид, 28. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Бизнисменот Нефи Усеини повеќе не е член на Советот на Општина Охрид, откако поднесе оставка од фунцијата, јави порталот А1он. Точката е ставена како

Дебрца

ЦЈЗ Охрид: Од 21-ви до 27-ми ноември во Охрид

Охрид, 28. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините

Струга

1.022 нови случаи на COVID-19, 28 новозаболени, 4 починати и 11 оздравени лица од Охрид

1.022 нови случаи на COVID-19, 28

Скопје, 28. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 3.127 тестирања, при што се регистрирани 1.022 нови

Хроника

Охриѓанец физички нападнал работник на обезбедување на казино на булевар

Охрид, 28. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – На 27-ми ноември 2020 година, во 19.30 часот, во казино лоцирано на булеварот „Туристичка“ во Охрид, нарушен е јаниот ред и мир со физички напад

Партии

Образование

МОН апелира електронски да се аплицира за студентски стипендии

МОН апелира електронски да се аплицира за студентски стипендии

Скопје, 27. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од Министерството за образование и наука (МОН) потсетуваат дека во тек е аплицирањето за стекнување на правото на студентска стипендија во академската

Култура

Бројни награди за ученици од ОМУ „Методи Патчев“ на два интернационални натпревари

Бројни награди за ученици од ОМУ „Методи Патчев“ на два интернационални

Охрид, 25. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Учениците од ОМУ „Методи Патчев“ и оваа учебна година ја започнаа со врвни резултати и бројни награди. На осмиот интернационален натпревар „Охрид те сакам”,

Екологија

Започнаа активности за санација и ревитализација на чинарот

Започнаа активности за санација и ревитализација на охридскиот Чинар

Охрид, 27. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Денеска започнаа предвидените работни активности за санација и ревитализација на познатиот охридски Чинар (Platanus orientalis) лоциран во Охридската

Здравје

1.022 нови случаи на COVID-19, 28 новозаболени, 4 починати и 11 оздравени лица од Охрид

1.022 нови случаи на COVID-19, 28 новозаболени, 4 починати и 11 оздравени

Скопје, 28. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 3.127 тестирања, при што се регистрирани 1.022 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за

Економија

Левица: Неоткривањето кој врши градежни работи на езерското крајбрежје во „Далјан“ е одлика на неспособното „работење“ на подмитливите инспекции

Левица: Неоткривањето кој врши градежни работи на езерското крајбрежје во

Охрид, 27. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Увидот заврши! Не се знае кој врши градежни работи на езерското крајбрежје во „Далјан“. Ова е одговорот што го добија охриѓани после увидот извршен од