Охрид

Времеплов во четврток: Аеродромот во Охрид доцните 70-ти години

Времеплов во четврток: Аеродромот во Охрид во доцните 70-ти години

Охрид, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – На официјалната Facebook страна на охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“ објавија времеплов во четврток, односно фотографија на аеродромот, снимена во

Туризам

Локална Самоуправа

Covid-19

163 нови случаи на Covid-19, 15 новозаболени и 13 оздравени лица од Охрид

163 нови случаи на Covid-19, 15 новозаболени и 13 оздравени лица од Охрид

Скопје, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа, направени се 922 тестови, при што се регистрирани 163 нови случаи на Covid-19, информираат од Министерството за здравство

Дебрца

Почна откупот на годинашниот род на цреша во Дебрца

Почна откупот на годинашниот род на цреша во Дебрца

Дебрца, 27. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во новоотворениот откупен центар во село Требеништа, ТД Али Фреш Фруит ДОО Ресен и официјално го започна

Струга

Пријави за две лица од струшко кои превезувале огревно дрво без соодветна документација

Пријави за две лица од струшко кои

Струга, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – На 28-ми јуни 2022 година, околу 13:00 часот, на локален пат помеѓу струшките села Боровец и Лакавица,

Хроника

Партии

Образование

Култура

Аплаузи и овации за хоровите учесници на 4-от Меѓународен хорски фестивал

Охрид, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Хорската музика синоќа го имаше главниот збор, во катедаралната црква „Св.Софија“ се одржа четвртото издание на Меѓународниот хорски фестивал „Гласот на Охрид“,

Екологија

ДИЖС: Надлежност за спроведување на Законот за јавна чистота имаат локалните самоуправи

ДИЖС: Надлежност за спроведување на Законот за јавна чистота имаат

Скопје/Охрид, 29. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Надлежност за спроведување на Законот за јавна чистота имаат локалните самоуправи, односно инспекциски надзор по овој закон вршат комуналните

Здравје

163 нови случаи на Covid-19, 15 новозаболени и 13 оздравени лица од Охрид

163 нови случаи на Covid-19, 15 новозаболени и 13 оздравени лица од Охрид

Скопје, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа, направени се 922 тестови, при што се регистрирани 163 нови случаи на Covid-19, информираат од Министерството за здравство

Економија

Времеплов во четврток: Аеродромот во Охрид доцните 70-ти години

Времеплов во четврток: Аеродромот во Охрид во доцните 70-ти години

Охрид, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – На официјалната Facebook страна на охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“ објавија времеплов во четврток, односно фотографија на аеродромот, снимена во