Охрид

Туризам

Covid-19

Локална Самоуправа

Дебрца

Започна санацијата на дел од старата училишна

Дебрца, 13. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Деновиве започна санацијата на дел од старата училишна зграда во село Слатино. Ќе се изврши санација

Струга

1.129 нови случаи на COVID-19, 25 новозаболено, 3 починати и 2 оздравени лица од Охрид

1.129 нови случаи на COVID-19, 25

Скопје, 13. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 4.045 тестирања, при што се регистрирани 1.129 нови случаи

Хроника

Партии

Образование

МОН: Стипендии од 3.500 денари за учениците во дуалните паралелки

МОН: Стипендии од 3.500 денари за учениците во дуалните паралелки

Скопје, 1. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Министерството за образование и наука од наредната учебна година, ги зголемува стипендиите за учениците од средните стручни училишта, со што дополнително

Култура

Екологија

Здравје

1.129 нови случаи на COVID-19, 25 новозаболено, 3 починати и 2 оздравени лица од Охрид

1.129 нови случаи на COVID-19, 25 новозаболени, 3 починати и 2 оздравени

Скопје, 13. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 4.045 тестирања, при што се регистрирани 1.129 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за

Економија

Протест на Ивент индустријата пред Владата – бараат грантови за да

Скопје, 12. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – 14 месеци не работиме, а освен шесте месеци помош за плата ние немаме добиено никаква поддршка од државата, вели Маја Бабиќ претседател на ИВАП, кои