gradba

Пад на издадените одобренија за градба во Охрид

Охрид, 10. февруари 2017 (ОХРИДПРЕС) – Во декември минатата година во Охрид биле издадени само две одобренија за градење, што е за 0.9% помалку во однос на истиот месец од претходната година.

Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 911 милиони денари.

Како инвеститори се јавуваат едно физичко лице и еден деловен субјект. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива