smetkovodstveniuslugi

Продолжен рокот за фирмите за прием на годишни сметки и финансиски извештаи

Скопје/Охрид, 23. февруари 2017 (ОХРИДПРЕС) – Централниот регистар на Република Македонија ги информира сите фирми дека ќе врши прием на годишни сметки и финансиски извештаи за 2016 година во сабота и недела од 8 до 16 часот и во понеделник и вторник од 8 до 20 часот.

За микро и малите фирми кои нема да достават годишна сметка во хартиена форма во законскиот рок, ќе имаат можност годишната сметка, согласно Законот за трговски друштва да ја поднесат во електронска форма до 15 март годинава.

Правните субјекти ќе може и во понеделник и вторник од 8 до 16 часот да достават годишни сметки. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива