ohridvo10logo

„Охрид во 10“ – 6. март 2017

Охрид, 6. март 2017 (ОХРИДПРЕС) – OhridPress го започна проектот „Охрид во 10“, во рамките на кој Ви нуди дневна фотографија од Охрид снимена од една точка, која го прикажува во неговата комплетна раскош и убавина.

– Идејата е да го видиме Охрид од една точка на сонце, снег, дожд, по убаво и по лошо време, како потврда за неговата безвременска убавина. Одбравме една точка која е исклучително препознатлива и го прикажува токму онаков каков што е – древен и прекрасен, но во исто време град во кој живеат луѓе кои се нераскинлив дел од светот и модерниот начин на живот. Исто така ќе се регистрираат и најважните настани кои го одбележале секој ден и ќе биде како еден календар на живеењето на градот во 2017-та година. Сакаме на крајот сетоа тоа да го издадеме и во групна – принтана форма, но за тоа на крајот на следната година, велат од Супер радио, кои се носители на проектот.

IMG_9035
Охрид во 10 на 06.03.2017 година

Проектот „Охрид во 10“, покрај на Facebook, веќе доби и сопствена веб страна, а фотографиите секој ден ќе бидат објавувани и на информативниот портал OhridPress.

инфо: 06.03.2017 година

– Не се распишани локални избори, истекува мандатот за функционорање на општините

– Непознати сторители го оштетиле возилото во сопственост на судијката Билјана Белеска Пројкоска, вработена во охридскиот Основен суд

– Заврши втората сесија од хемотерапијата  на малиот Кирил

– Продолжуваат собирите на граѓаните на иницијативата „За заедничка Македонија“

– Охриѓанецот  Љупчо Стојкоски Лепи сними подводно видео – „Гладниот крап“