ohridvo10logo

„Охрид во 10“ – 19. јуни 2017

Охрид, 19. јуни 2017 (ОХРИДПРЕС) – OhridPress го спроведува проектот „Охрид во 10“, во рамките на кој Ви нуди дневна фотографија од Охрид снимена од една точка, која го прикажува во неговата комплетна раскош и убавина.

– Идејата е да го видиме Охрид од една точка на сонце, снег, дожд, по убаво и по лошо време, како потврда за неговата безвременска убавина. Одбравме една точка која е исклучително препознатлива и го прикажува токму онаков каков што е – древен и прекрасен, но во исто време град во кој живеат луѓе кои се нераскинлив дел од светот и модерниот начин на живот. Исто така ќе се регистрираат и најважните настани кои го одбележале секој ден и ќе биде како еден календар на живеењето на градот во 2017-та година. Сакаме на крајот сетоа тоа да го издадеме и во групна – принтана форма, но за тоа на крајот на следната година, велат од Супер радио, кои се носители на проектот.

IMG_2206
Охрид во 10 на 19.06.2017 година

Проектот „Охрид во 10“, покрај на Facebook, веќе доби и сопствена веб страна, а фотографиите секој ден ќе бидат објавувани и на информативниот портал OhridPress

инфо: 19. 06.2017 година

– Охрид домаќин на 50-та Школа по природно право

– Познат идентитетот на удавеното лице кај „Сараиште“

– Во четврток пристигнува првиот чартер лет со туристи од Полска

– Охрид SOS: Инвеститорот ја воскресна изградбата на хотелот во Лагадин

– Општина Охрид: Транспорт и врски ја прифати жалбата на инвеститорот, предметот е вратен на повторно одлучување на општината