ohridvo10logo

„Охрид во 10“ – 17. јули 2017

Охрид, 17. јули 2017 (ОХРИДПРЕС) – OhridPress го спроведува проектот „Охрид во 10“, во рамките на кој Ви нуди дневна фотографија од Охрид снимена од една точка, која го прикажува во неговата комплетна раскош и убавина.

– Идејата е да го видиме Охрид од една точка на сонце, снег, дожд, по убаво и по лошо време, како потврда за неговата безвременска убавина. Одбравме една точка која е исклучително препознатлива и го прикажува токму онаков каков што е – древен и прекрасен, но во исто време град во кој живеат луѓе кои се нераскинлив дел од светот и модерниот начин на живот. Исто така ќе се регистрираат и најважните настани кои го одбележале секој ден и ќе биде како еден календар на живеењето на градот во 2017-та година. Сакаме на крајот сетоа тоа да го издадеме и во групна – принтана форма, но за тоа на крајот на следната година, велат од Супер радио, кои се носители на проектот.

IMG_2550
Охрид во 10 на 17.07.2017 година

Проектот „Охрид во 10“, покрај на Facebook, веќе доби и сопствена веб страна, а фотографиите секој ден ќе бидат објавувани и на информативниот портал OhridPress

инфо: 18.07.2017 година

– Утрово „зима“ на „Стража“ (Фото)

– Започнува трката за кревет во студентските домови, во охридскиот „Никола Карев“ има 231 легло

– Раздвижено низ Охрид и покрај есенското време среде лето (Fото)

– Пет децениии од интронизацијата на првиот Архиепископ Охридски и Македонски г.г. Доситеј

– Охриѓани ова лето немаат среќа: Уште ладно време ни фалеше!

Тлото полека се смирува, шпицот на сезоната допрва доаѓа