ohridfest

Фестивалот Охрид фест годинава на 5-ти, 6-ти,7-ми и 8-ми септември

Охрид, 11. август 2017 (ОХРИДПРЕС) – На кејот „Македонија“ во Охрид, на 5-ти, 6-ти,7-ми и 8-ми септември ќе се одржи новото издание на интернационалниот музички фестивал Охрид фест – Охридски трубадури 2017.

Дел од 24-то фестивалско издание ќе бидат Благица Павловска, Горан Кукиќ и други во фолк делот, а во забавниот ќе настапат Ристо Самарџиев, Мики Јовановски-Џафер, Влатко Илиевски и др. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива