ohrid23041

Извидничкиот одред Laroute de Limal од Белгија со „Аларм за Охрид“ (Видео)

Охрид, 11. август 2017 (ОХРИДПРЕС) – „Аларм за Охрид“ е наречено видеото изработено на работилницата за краток филм „Природата ќе најде начин“, како дел од Еко седмицата Охрид 2017 и проектот „На Охрид му требаш“.

Видеото е со превод на англиски јазик и е своевидна порака на извидничкиот одред Laroute de Limal од Белгија за заштита на регионот. Тие ги прикажуваат убавините на околните планини, Охридското Езеро, но и проблемите со урбанизацијата и непланското градење и негрижата за живиот свет и околината.

Погледнете.
извор: radiomof.mk фото: архива