ohridvo10logo

„Охрид во 10“ – 11. август 2017

Охрид, 11. август 2017 (ОХРИДПРЕС) – OhridPress го спроведува проектот „Охрид во 10“, во рамките на кој Ви нуди дневна фотографија од Охрид снимена од една точка, која го прикажува во неговата комплетна раскош и убавина.

– Идејата е да го видиме Охрид од една точка на сонце, снег, дожд, по убаво и по лошо време, како потврда за неговата безвременска убавина. Одбравме една точка која е исклучително препознатлива и го прикажува токму онаков каков што е – древен и прекрасен, но во исто време град во кој живеат луѓе кои се нераскинлив дел од светот и модерниот начин на живот. Исто така ќе се регистрираат и најважните настани кои го одбележале секој ден и ќе биде како еден календар на живеењето на градот во 2017-та година. Сакаме на крајот сетоа тоа да го издадеме и во групна – принтана форма, но за тоа на крајот на следната година, велат од Супер радио, кои се носители на проектот.

IMG_3194

Охрид во 10 на 11. август 2017 година

Проектот „Охрид во 10“, покрај на Facebook, веќе доби и сопствена веб страна, а фотографиите секој ден ќе бидат објавувани и на информативниот портал OhridPress

инфо: 11.08.2017 година

– Сончево и многу топло во Охрид, температурата ќе се искачи до 36. степени

– Владата назначи нови директори на НП „Галичица“ и охридскиот затвор

– Собирна акција „Даруваме радост на првачињата“

Извидничкиот одред Laroute de Limal од Белгија со „Аларм за Охрид“ (Видео)

Мртов маж пронајден во куќа во Охрид

– Помал пожар кај пешачката патека, се запали дел пред трската во близина на Cuba Libre (Фото)

– СКУП: Општина Охрид за репрезентација од 2013 до 2016-та година потрошила над 9.8 милиони денари