ZaturovskiDame

Вечерва 12-та Годишна изложба на струшки ликовни уметници

Струга, 30. септември 2017 (ОХРИДПРЕС) – Вечерва Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, традиционално ќе се одржи Годишна изложба на ликовни уметници од Струга.

Со свои дела ќе се претстават повеќе уметници од помладата и средната генерација на ликовни творци од Струга. Авторите творат во повеќе медиуми. Ќе бидат изложени делата на: Викторија Попоска, Милко Нестороски, Кристина Затуровска, Ангела Ѓонческа, Даме Затуровски, Роберт Паноски, Славица Панова и Христијан Томаноски.

Станува збор за 12-та по ред Годишна изложба на струшки ликовни уметници. Отворањето е од 19:30 часот, а влезот за сите посетители е бесплатен. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива