ohridvo10logo

„Охрид во 10“ – 13. октомври 2017

Охрид, 13. октомври 2017 (ОХРИДПРЕС) – OhridPress го спроведува проектот „Охрид во 10“, во рамките на кој Ви нуди дневна фотографија од Охрид снимена од една точка, која го прикажува во неговата комплетна раскош и убавина.

– Идејата е да го видиме Охрид од една точка на сонце, снег, дожд, по убаво и по лошо време, како потврда за неговата безвременска убавина. Одбравме една точка која е исклучително препознатлива и го прикажува токму онаков каков што е – древен и прекрасен, но во исто време град во кој живеат луѓе кои се нераскинлив дел од светот и модерниот начин на живот. Исто така ќе се регистрираат и најважните настани кои го одбележале секој ден и ќе биде како еден календар на живеењето на градот во 2017-та година. Сакаме на крајот сетоа тоа да го издадеме и во групна – принтана форма, но за тоа на крајот на следната година, велат од Супер радио, кои се носители на проектот.

IMG_6386

Охрид во 10 на 13. октомври 2017 година

Проектот „Охрид во 10“, покрај на Facebook, веќе доби и сопствена веб страна, а фотографиите секој ден ќе бидат објавувани и на информативниот портал OhridPress.

инфо: 13.10.2017 година

– Партијата на обединети пензионери и граѓани на Македонија очекува новата локална власт да изгради дом за стари лица

– Водата од градскиот водовод со добар квалитет, во селските водоводи не се хлорира

Кривична за лице од Требеништа поради обид за силување на кандидатка за советничка во општина Дебрца

– Поништен огласот за проектни решенија за нови ликови на охридската, струшката и скопската стара чаршија

– На полноќ завршува кампањата за локалните избори

– Грижата за популацијата од „трето доба“ тема на дебатата на Партијата на обединети пензионери и граѓани на Македонија