kompjuterirecikliranje

Ден на рециклирање за животната средина во СОСУ „Кирил и Методиј“

Охрид, 30. ноември 2017 (ОХРИДПРЕС) – Средното училиште СОСУ „Кирил и Методиј“ утре ќе биде домаќин на Денот на рециклирање за животната средина во училиштето.

Настанот треба да започне во 12:30 часот и треба да заврши околу 14:00 часот. Ќе го води ученичкиот младински клуб, Охрид GLOW/YMLP Club кој има договор со фирма од Скопје – „Нула Отпад“ ДОО, за да преземе големо количество неупотребливи компјутерски компоненти за еколошки безбедно рециклирање. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива