biljaniniprosetka2

Водата од Билјанини извори небезбедна за пиење

Охрид, 7. декември 2017 (ОХРИДПРЕС) -Водата од Билјанини извори не е безбедна за пиење.

Според наодите од последната физичко-хемиска и микробиолошка анализа на водата од изворот покажуваат дека водата содржи патогени бактерии и согласно Правилникот за безбедност на вода, водата е микробиолошки неисправна и не е здравствено безбедна за пиење, информираат од Центарот за јавно здравје. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива