EXPOCITY07_04_2018_EXPOCITY_3_640x360

Охрид претставен на Меѓународен саем за туризам во Тирана

Охрид, 9. април 2018 (ОХРИДПРЕС) – Туристичките адути на Охрид за првпат беа претставени на меѓународниот саем за туризам ExpoCity Albania, кој се одржа во Тирана.

По промоцијата на туристичката понуда на Охрид на B2B средбите остварени беа голем број на работни средби со туристичките агенции и туроператори. Од страна на туроператорите од Албанија, она што Охрид го нуди од туристички аспект, ќе биде вклучено во нивната регионална туристичка понуда.

EXPOCITY07_04_2018_EXPOCITY_2

Учеството на општина Охрид беше организирано од Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: општина Охрид