На кафе со...
Охрид, 20. ноември 2018 (ОХРИДПРЕС) – Можноста за учење на шминкањето како занает денес е многу достапна, а понатаму, како и во секој уметнички занает се зависи од креативноста, инвентивноста, оригиналноста, храброста и квалитетот, како врвни нешта од кој треба да се води еден мејк ап артист. Кога приказната трае цели 10 години тогаш дефинитивно […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 16. ноември 2018 (ОХРИДПРЕС) – За следната летна туристичка сезона предвидена е модерна и многу сериозна промоција на туристичкиот потенцијал на Охрид. Ќе имаме еден тип на промоција, кој ќе се случи за прв пат во Охрид, како прв и единствен град во Источна и Југоисточна Европа, а по примерот на развиените западноевропски земји. […]Прочитај повеќе
Забава Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 6. ноември 2018 (ОХРИДПРЕС) – The Backdoor band е еден од оние рок бендови кои ја освоија публиката, веднаш по појавувањето пред осум години, не само во Охрид, туку и во цела Македонија. Нивната популарност расте од година во година, не само поради впечатливиот изглед, туку поради извонредниот Rock`N`Roll кој го свират. Кога „кокетираат“ […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 1. ноември 2018 (ОХРИДПРЕС) – Секогаш кога било најпотребно Охрид покажал, дека и покрај нашите скромни можности, во нас живее колективната хуманост, сплотеност и позитивна енергија. Во серијата хуманитарни настани кои имаат за цел што побрзо да се соберат потребните средства за лекување на Сара Настеска, Охрид денес трча за Сара. – Трката нема […]Прочитај повеќе
Избор Култура На кафе со...
Охрид, 1. ноември 2018 (ОХРИДПРЕС) – Годинава се навршија осум години откако во Охрид е возобновен професионалниот театар. Охридската публика е жедна за театар, сака да гледа добри претстави, а од друга страна со негвото постоење многу е полесно средношколците да се одлучат за актерството како нивна идна професија. Во минатото, кога ги немавме паметните […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 26. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – Охрид е прекрасна ризница во било кој временски континуитет на градот и оттаму секој сегмент во неговото живеење има интересни факти, некои од нив можеби подзаборавени. Негов фах е Илинденскиот период, но во последно време во неговите истражувања се занимава со најновата историја на градот Охрид. Познатиот историчар доц.д-р […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 25. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – Во организација на охридските новинари и ФА „Бисери“, во недела, на 28-ми октомври ќе се одржат два хуманитарни настани во обид да се соберат колку што е можно повеќе средства за помош на 15-годишната Сара Настеска од Охрид. Во 11:00 часот дојдете во Центарот за култура „Григор Прличев“ каде […]Прочитај повеќе
Забава Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 12. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – Вечерва од 20:00 часот во Центарот за култура „Григор Прличев“ ќе се одржи концерт насловен „Четврт со рокенрол – Unplugged“ на кој ќе настапи вокално инструменталниот состав „Никеја“. – За да го заокружиме нашиот 25 годишен јубилеј, сакаме да реализраме 10-тина концерти низ Република Македонија. Првиот беше во Прочитај повеќе
Забава Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 10. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – Љубовта кон барменството и изработката на коктели му се јавила пред десетина години, кога како средошколец освоил прво место на Саем за туризам во Белград, за сега целосно да се посвети на подготовка на веќе познатите, но и да создава нови и иновативни авторски коктели. Последно признание за работата […]Прочитај повеќе
Избор Локална самоуправа На кафе со... Охрид
Охрид, 9. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – Градските совети на Охрид и Струга ја завршија процедурата за од МЈП „Проаква“ да се одвои колекторскиот систем. Сега останатите чекори кои се потребни за формализација на целиот процес се во рацете на Владата, вели за „Радио Корнер“ на Супер радио директорот на МЈП „Проаква“ Владимир Алексијоски. Тој е […]Прочитај повеќе