Забава Избор На кафе со...
Охрид, 15. февруари 2017 (ОХРИДПРЕС) – Во нив буквално живее рокенрол музиката. Не музика само колку да се рече, туку секое селектирано квалитетно делче, според нивната максима, прво треба добро „да се испече“, па потоа да се интерпретира на начин, кој стреми кон што посовршеното. Рокенрол триото Barrel Row овој пат ја имаат честа да […]Прочитај повеќе
Економија Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 28. јануари 2017 (ОХРИДПРЕС) – Од патувања, до спомени, дестинации кои стануваат реалност, но ништо не се постигнува без труд и вложување, објаснува Драгана Ристевска, директорка на Туристичката агенција „Венус травел“ од Охрид. Од почетоците на туристичката агенција, клиентите ја препознаа компанијата како извор на специфични и несекојдневни понуди за патувања, Прочитај повеќе
Забава Избор На кафе со...
Охрид, 14. јануари 2017 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот и македонски врвен гитарист и професор, Дамјан Пејчиноски од неодамна ја доби титулата Доцент на Музичката Академија во Скопје. Изготвувањето на програмата на смерот на кој предава Пејчиноски, е лично негово, со цел, како што вели, да може да ја следи работата на студентите во текот на целата […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со...
Охрид, 12. јануари 2017 (ОХРИДПРЕС) – Охридската компанија „РИ-ЕП Травертин ДОО“, која се занимава со производство на комерцијални блокови, масивни елементи и плочест материјал, повеќе пати досега се потврдила на светскиот пазар, како една од бизнис лидерски компании во својата област. Генерален извршен директор на „РИ-ЕП Травертин“ од Охрид е Владимир Станковски. Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 2. јануари 2017 (ОХРИДПРЕС) – Тој беше токму онаков каков што би требало да го измислиме доколку не постоеше. Тој беше Вангел Скребатски, тој беше Нав Муан, тој беше едноставно Вангел Наумовски. Стотина дела од сите творечки фази на познатиот охридски уметник Вангел Наумовски кон крајот на минатиот месец беа изложени во Даутпашин амам […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 27. декември 2016 (ОХРИДПРЕС) – Источно – православниот црковен Византиски хор „Свети Климент Охридски“ од Охрид годинава одблежува една деценија од постоењето. Носејќи го името на светителот, патронот на Охрид, хорот беше вклучен во многу активности за одбележување на годинешниот јубилеј 1 100 години од упокојувањето на Свети Климент Охридски. Верниците го Прочитај повеќе
Избор Култура На кафе со...
Охрид, 10. декември 2016 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот уметник Сашо Блажески неодамна ја постави својата изложба „Mirrors of reality” во галеријата Art Yourself Gallery во Букурешт. Оваа петта по ред самостојна изложба на Блажески содржи 23 дела изработени во периодот од 2012-2014 година. Изложбата ќе биде отворена до 7- ми јануари следната година. Блажески година и […]Прочитај повеќе
Економија Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 6. декември 2016 (ОХРИДПРЕС) – Никола Цветкоски и Властимир Самолов, млади информатичари од Охрид, работат на проект на компанија која е базирана во Амстердам, а е планиран од партнерите од Холандија веќе две години. Цветкоски дипломирал на Електро факултетот во Скопје, имал работно искуство во Скопје, а неговите следни идеи ќе ги реализира во […]Прочитај повеќе
Избор Култура На кафе со... Охрид
Охрид, 4. декември 2016 (ОХРИДПРЕС) – Тој е Игор Полкап, охриѓанец по срце и душа кој живее во Перт, Австралија. Пасиониран фотограф, вљубеник во Охрид и во животот кој го живее со полни гради. Во интервју за Супер радио и OhridPress вели дека бил во многу земји ширум светот кои се убави за окото, но […]Прочитај повеќе
Економија Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 1. декември 2016 (ОХРИДПРЕС) – Иднината на локалите кои нудат интернет услуги е во новите начини на функционирање, комбинацијата на пакет услуги, а секогаш треба да се биде во чекор со времето, смета Снежана Митреска, сопственик на интернет-кафе „Инсајд“ (Inside). „Инсајд“ е најстарото интернет-кафе во Македонија, отворено во 1999 година, а како што вели […]Прочитај повеќе