ЕКОЛОГИЈА Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 12. ноември 2016 (ОХРИДПРЕС) – Од спортски резултати со национален карактер и најголем промотор на Република Македонија во светот, до заложбите за заштита на најстарото езеро во Европа, Охрид заедно со целиот ендемски свет што опстанува во него. Алпинистка, уметник и активист за заштита на природните богатства. Охриѓани ја знаат Илина Арсова по нејзиното […]Прочитај повеќе
Забава Избор На кафе со...
Охрид, 29. октомври 2016 (ОХРИДПРЕС) – Денес официјално излегува на музичкиот пазар темата „Melody“ на охридскиот дј и продуцент Ербил Џемоски – DJ Erbil. Траката е во издание за Creeping Records. Џемоски својата музичка кариера ја започна уште од раните детски години со забавување на младите по локалните ноќни клубови, барови и локали. По објавувањето […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со...
Охрид, 14. октомври 2016 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот спортист, тренер и светски вицешампион во кик-бокс (фристајл), Марјанчо Лазаревски, смета дека постојано треба да се вложува во младите таленти, но во секое време да се поттикнуваат на дисциплина и постојаните членови на одреден спортски клуб. За 25 години постоење на клубот ИТФ ХВАРАНГ – Лескоец, членовите го […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 13. октомври 2016 (ОХРИДПРЕС) – Младиот спортист Давид Крстески од Клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец, во рамките на неодамна одржаниот меѓународен турнир во Добој – Босна и Херцеговина, беше најголемото пријатно изненадување каде во својата категорија, деца до 10 години, го освои првото место. Турнирот се одржа по 10-ти пат, каде силите ги одмерија […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 23. август 2016 (ОХРИДПРЕС) — Најголем број од студентите во Република Македонија се запишуваат на државните универзитети, поради големиот број на поволности кои државата ги дава за тие универзитети. Приватните универзитети се трудат и се борат со сите сили, да привлечат што поголем број на студенти, со тоа што нудат исто така квалитетно студирање, […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 19. август 2016 (ОХРИДПРЕС) – Охридското дно е вистинското место за сите оние кои сакаат стопроцентна авантура, но големото водено пространство укажува секогаш на фактот дека човекот е сепак скротител, но не и оној кој ја поседува природата, е мислење на младиот охриѓанец Никола Паскали, експерт за подводна археологија. Нуркачките вештини се неговото најсилно […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 16. август 2016 (ОХРИДПРЕС) – Пецо Неданов, претседател на Здружението за атлетски маратон и претседател на Атлетскиот клуб Охрид, познат спортски работник, со нештедлива љубов кон развојот на спортот, активно е вклучен во организирањето на значаен спортски настан – Интернационалниот атлетски маратон во Охрид. Минатата година на Интернационалниот Атлетски Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 21. јули 2016 (ОХРИДПРЕС) – Охриѓанката Билјана Тодороска шест години изработува парчиња накит, а дел од нејзината богата колекција беше промовирана на изложба, која неодамна се одржа во Охрид. Зрачна синевина како спој на небо и море, жар црвен амалгам на чиста радост, традиција и нишка која ѕирка во традицијата, свежина од бисер белина […]Прочитај повеќе
Економија Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 4. јули 2016 (ОХРИДПРЕС) – Анастас Алачов, управител и сопственик на пекарата „Ден и ноќ“, посветен максимално на пекарската дејност, укажува дека најтешко, но најплеменито е да се работи во процесот на производството на една од основните прехранбени намирници – лебот и белите печива. Смета дека во пекарската индустрија акцентот треба секогаш да се […]Прочитај повеќе
Економија Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 1. јули 2016 (ОХРИДПРЕС) – Александар Ниноски работи како менаџер за продажба во продажниот салон „ИКОС“ од Охрид. Продажниот салон на „Икос“, како овластен дистрибутер на „Огражден Микро Микс“ од Струмица, неодамна беше свечено отворен во Охрид. Според Ниноски, за било кој простор да изгледа убаво, не треба да се прави компромис со квалитетот […]Прочитај повеќе