Избор На кафе со...
Охрид, 10. јули 2015 (ОХРИДПРЕС) – Доктор Јованка Коровешоска-Стурлакова е специјалист епидемиолог во Центарот за јавно здравје во Охрид. Во интервју за OhridPress и Супер радио вели дека минатиот месец биле регистиррани само 26 случаи на стомачни вируси, но сепак, како што појаснува нивниот број е поголем зашто повеќето луѓе сами си ординираат терапија без […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со...
Охрид, 3. јули 2015 (ОХРИДПРЕС) – Охриѓанецот Димитри Чекреџиоски е сопственик на малото бротче „Стена“ кое повеќе од две децении ги превезува туристите до најатрактивните локации на охридско-струшкото крајбрежје. Овој пловен објект иако не е многу поголем од кајчињата, сепак е впечатлив на кејот од Охридското Езеро. Со својата ненаметливост, Чекреџиоски трпеливо ги Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 26. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Д-р Павле Митрески е историчар и долгогодишен истражувач. За неговите повеќедецениски истражувања на творештвото и потеклото на светски познатиот научник Михајло Пупин деновиве од фондацијата „Младен Селак“ го добива нивното највиско одликување, медалјата „Михајло Пупин“. Во интервју за Супер радио и OhridPress Митрески вели, дека Прочитај повеќе
На кафе со... Охрид
Охрид, 19. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Горан Устијаноски е прв капетан во Капетанијата на пристаништа на Република Македонија. Во интервју за OhridPress и Супер радио вели дека за него најголемата грижа е, државата и Охридското Езеро да се  споменуваат по добро. – Има чинители во туризмот кои макотрпно се борат да го вратат туризмот. Ние […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со...
Охрид, 13. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Охриѓанката Клаудија Софрониеска – Арсенова има невообичаена професија за жена. Таа работи како клучар во семејниот дуќан во центарот на градот што го наследила од нејзиниот татко. Во работата и околу домот има огромна поддршка од сопругот Зоран, со кого настојува, секој слободен миг да го поминат во природа […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 5. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Соња Думбалоска-Делова е едно од најзвучните пливачки имиња во Република Македонија. Професор е по физичко образование во Гимназијата „Свети Климент Охридски“ во Охрид, а на лето ги учи најмладите охриѓанчиња на пливачките техники. Во интервју за Супер радио и OhridPress вели дека нема поубаво чувство од тоа што го […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со...
Охрид, 29. мај 2015 (ОХРИДПРЕС) – Љупчо Паункоски е вљубеник во фотографијата, но преку својата камера остава и видео-сведоштва за Охрид, родната Малесија и за луѓе од градот кои оставиле свој печат. По професија е електротехничар кој својот занает несебично им го пренесувал на своите ученици. Во интервју за Супер радио и OhridPres зборува и […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со...
Охрид, 22. мај 2015 (ОХРИДПРЕС) – Славица Костоска е директорка на Средното општинско стручно училиште „Свети Кирил и Методиј“ во Охрид каде функционираат економските и медицинските паралелки. Од самото формирање на училиштето како самостоен субјект во август минатата година, таа несебично е ангажирана во овозможувањето нормални услови за работа во оваа образовна Прочитај повеќе
Избор На кафе со...
Охрид, 15. мај 2015 (ОХРИДПРЕС) – Мимоза Ставрева е долгогодишен волонтер во Црвениот крст Охрид, а од неодамна е и секретар во оваа организација. Таа е првата жена во седумдецениското постоење на охридската организација на Црвениот крст што ја обавува оваа функција. Мирната, но трудољубива и амбициозна жена во интервју за Супер радио и OhridPress […]Прочитај повеќе
Избор На кафе со...
Охрид, 8.мај 2015 (ОХРИДПРЕС) – Муамер Доко е директор на Основното училиште „Братство Единство“ во Охрид, единственото училиште во општинава каде наставата се одвива на три јазика. Во интервју за Супер радио и OhridPress вели дека во училиштето има одличен мултиетнички соживот а децата се почитуваат едни со други. – Ние сме модел училиште во […]Прочитај повеќе