Избор Струга
Струга, 10.јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Нови спортски терени до крајот на јули ќе бидат пушени во функција во струшките села Нерези и Мороишта најави директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески. Спасески денеска изврши увид во градежните работи за изградба на повеќенаменско игралиште во селото Нерези и реконструкција и адаптација на фудбалското игралиште Прочитај повеќе
Избор Струга
Струга, 10.јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Првата група деца летувалци во рамки на проектот „Бесплатен одмор и рекреација на децата од семејства во социјален ризик” ќе стигне во струшкото одморалиште „Мајски цвет“ кон крајот на јуни. Според управникот на одморалиштето Јован Паскоски, објектот во текот на изминатиот период се дотерувал за да им овозможи удобен одмор […]Прочитај повеќе
Избор Струга
Струга, 10. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Претставници од Здруженијата „Каприкорн Струга“ и Планинарско Еколошкото Друштво „Закамен“ Струга, одржаа средба со директорот на јавното комунално претпријатие од Струга, во врска со “времената” (дива) депонија. – На средбата бевме информирани за актуелната состојба, но и предложивме конкретни чекори за Прочитај повеќе
Избор Струга
Струга, 10.јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Градоначалникот на Општина Струга Зиадин Села додели 40 решенија за легализација на бесправно изградени објекти на територијата на општината кои претходно поднеле барање за вклопшување на бесправно изградените објекти. -Апелирам со сите кои имаат поднесено барање , да ги комплетират своите документи во законски предвидениот рок до Прочитај повеќе
Економија Избор Струга
Струга, 9. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Во периодот од февруари годинава, се’ до септември, шест професори од Приватното Средно Училиште „Петта приватна гимназија“ – Скопје и одделението во Струга, учествуваат во проект на Erasmus + програмата, во акцијата School education staff mobility, поддржани од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Прочитај повеќе
Избор Струга
Струга, 9. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Утре во хотелот „Дрим“ во Струга ќе се одржи петтата работилница од проектот насочен кон поддршка на приватниот сектор во Југозападниот плански регион. На работилницата ќе биде презентирана работната верзија на „Водичот за инвестиции во Југозападниот плански регион“. Документот е значаен бидејќи треба да го подобри пристапот до Прочитај повеќе
Избор Струга
Струга, 9. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Советот на општина Струга ја одржа 28-та седница со дневен ред Советнички Прашања. Советникот на ПЕИ Адем Демишоски со прашање до градоначалникот Села, дали и како се искористиле 1 милион денари кои биле одвоени во буџетот на општина Струга за 2014 година за санација на патот Лабуништа-Леништа. Одговорот на […]Прочитај повеќе
Избор Струга
Струга, 8. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Приватното Средно Училиште „Петта приватна гимназија“ Струга го распиша конкурсот за упис во средно образование за ученици. Во врска со уписите во учебната 2015/16 година, од училиштето најавуваат новитети и поповолни цени за школување. Наставата во „Петта приватна гимназија“ – Струга се одвива на македонски јазик. Учениците Прочитај повеќе
Избор Струга
Струга, 8. јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – Алфа банка – Струга во соработка со Црвен крст на Република Македонија и Општинската организација од Струга, додели донација Контејнер кој понатаму ќе се користи како место каде ќе се складира донираната облека за социјално загрозените семејства. Собраната облека ќе може да се распредели на семејства кои имаат потерба […]Прочитај повеќе
Избор Струга
Струга, 8.јуни 2015 (ОХРИДПРЕС) – По мотото „Мир-Традиција-Иднина“денеска во Струга ќе биде одбележана 71 година од формирањето на Првата Македонска Пролетерска Народно-Ослободителна Ударна Бригада. Свеченоста за одбележување на овој датум ja организира Општинскиот одбор на Сојузот на борци од Струга. Во рамки на свеченоста ќе биде положено свежо цвеќе на Споменикот Прочитај повеќе