Охрид

Објавени телефоните на кои треба да се пријават сомнителни симптоми налик на корона вирусот

Објавени телефоните на кои треба да се пријават сомнителни симптоми налик

Охрид, 25. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Патниците кои од други земји пристигнуваат на територијата на Република Македонија, доколку имаат симптоми кои наликуваат на симптомите на новиот

Ретки болести 2020

Ги запознаваме ретките болести: Хронична миелоидна леукемија

Ги запознаваме ретките болести: Хронична миелоидна леукемија

Охрид, 25. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29

Туризам

Локална Самоуправа

Висината на закупнината за поставување урбана опрема пред советниците

Висината на закупнината за поставување урбана опрема пред советниците

Охрид, 20. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Предлог одлуката за утврдување на висината на закупнината за поставување урбана опрема во општина Охрид за годинава пред советниците. 39-та седница на

Интервју

Дебрца

Учениците од ОУ „Дебрца“ се вклучија во кампањата „Ги запознаваме ретките болести“

Учениците од ОУ „Дебрца“ се вклучија во

Охрид/Белчишта, 20. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Учениците од ОУ „Дебрца“ од Охрид, заедно со наставниците се вклучија со низа активности за

Струга

Физичка пресметка меѓу три лица од струшко Враништа

Струга, 25. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – На 23-ти февруари 2020 година, околу 23:00 часот, пред угостителски објект во струшкото село

Хроника

Сообраќајка на булевар „Туристичка“, повреден велосипедист

Охрид, 25. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – На 24-ти февруари 2020 година, во 10:00 часот било пријавено дека на крстосница од булеварот „Туристичка“ и улицата „Јане Сандански“ во Охрид се

Партии

Образование

Ученици од ОУ „Григор Прличев“ освоија бронза на Mеѓународниот натпревар ASEF во Тирана

Ученици од ОУ „Григор Прличев“ освоија бронзен медал на Mеѓународниот

Тирана/Охрид, 24. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Ученици од ОУ „Григор Прличев“ од Охрид постигнаа забележителен успех на Mеѓународниот натпревар ASEF кој се одржа во Тирана, Република

Култура

Кичево прогласен за град на културата во 2020 година

Кичево прогласен за град на културата во 2020 година

Скопје, 25. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Врз основа на распишаниот конкурс на Министерството за култура, титулата Град на културата во 2020 година ќе ја има Кичево. Општина Кичево изготви

Екологија

Министерство за животна средина: Се следи состојбата со Преспанското Езеро и се преземаат активности во рамките на ингиренциите

Министерство за животна средина: Се следи состојбата со Преспанското Езеро

Скопје, 25. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) информира дека во континуитет ја следи состојбата со Преспанското Езеро и презема

Здравје

Објавени телефоните на кои треба да се пријават сомнителни симптоми налик на корона вирусот

Објавени телефоните на кои треба да се пријават сомнителни симптоми налик

Охрид, 25. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Патниците кои од други земји пристигнуваат на територијата на Република Македонија, доколку имаат симптоми кои наликуваат на симптомите на новиот

Економија

Ново поскапување на бензините и дизелот

Скопје/Охрид, 24. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од полноќ, нови повисоки цени на бензините и дизелот. Според одлуката на Регулаторната комисија за енергетика, малопродажните цени на бензините и