Забава Избор

Банкомат исфрлал банкноти од 100 долари, луѓе се тепале за парите

Хјустон, 4. декември 2018 (ОХРИДПРЕС) – Полицијата пред неколку денови морала да блокира цел кварт во Хјустон  поради бизарна причина – на социјалните мрежи се раширила вест дека еден банкомат дели банкноти од 100 долари наместо од 10.

Ги Запознаваме Ретките Болести

Банката на чиј банкомат се случила грешката набрзо издала соопштение дека за случајот е одговорен службеник од банката, кој на местото каде што стојат банкноти од 10 долари ставил од 100 долари, нагласувајќи дека проблемот е решен.

Сè почнало во 23 часот, кога еден клиент наместо 20 долари, од банкоматот добил две банкноти од по 100 долари, а тоа го објавил на социјалните мрежи. Пред банкоматот набрзо се направила гужва и луѓето почнале да се тепаат.

Банката одбила да коментира колку пари биле подигнати од банкоматот за два часа, колку што ѝ било потребно на полицијата да ги растера луѓето и да ја стави ситуацијата под контрола. Банката не барала од граѓаните да ги вратат парите. (Крај)

извор: Плус инфо фото: архива