Забава Избор

Вежба 4-7-8 против несоница

Лондон, 7. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Според тимот британски научници, наречен „Слипио“, февруари е месец на несоницата.

Имено, тие сметаат дека на тоа влијаат кусиот ден и долгата ноќ карактеристични за зимските месеци.

Поради тоа, д-р Ендрју Вејл ја препорачува т.н. „техника 4-7-8“, која се темели врз древноиндиската практика. Вежбата се состои од следните чекори…

1. Прво ставете го врвот од јазикот на горното непце, зад предните заби, и така држете го некое време.

2. Издишувајте на уста, и тоа силно, со шушкање. (Крај)

извор: Плус инфо фото: архива