Забава КЕРИМ News

Контра вести на Супер радио – КЕРИМ News Vol.38 (ВИДЕО)

Охрид, 8. август 2015 (ОХРИДПРЕС) – Најдобра музика, проверени, брзи и точни информации, но и насмевка на вашето лице.

Ова се трите моменти кои ги имате на едно место, доколку вашиот радио приемник е „наштиман“ на 97.00 Mhz на FM скалата, можеби не слушате на www.superradio.com.mk или се читаме на www.ohridpress.com.mk.

Токму во делот со насмевките, Супер радио со почетокот на месец јули, па во текот на целото лето, ќе објавува „осврти“ на актуелните состојби во Охрид, Македонија и светот, низ призмата на една од охридските легенди, популарниот Керим.

Транскрипт на „вестите“ во оригинал:

– Јас мислам дека во жолта, ако е жолта боја тоа би ти било како напивка а жолтово, жолтава напивка би било како Бамбуча. Не би рекол како портокалова, а би рекол како напивка како… За народот сок значи би рекол напивка, а напивката би било Бамбуча затоа што жолтава боја е од ананас. Жолтава боја предвидуват на све афрички стил. Жолтава на кокос можит да предвидит како бело нешто…

Слушајте ги „вестите“ секој ден во 11:00, 13:00, 17:00, 01:00 и 05:00 часот на Супер радио. На OhridPress имате и транскрипт од „вестите“, но и видео материјал. Сите вести ќе можете да ги погледнете ОВДЕ, но и на официјалните Facebook страни на Супер радио и OhridPress.

Лето 2015-то на Супер радио. Бидете со нас!!! (Крај)