Забава КЕРИМ News

Контра вести на Супер радио – Охридски/Ohridski КЕРИМ News Vol. 175 (ВИДЕО)

Охрид, 16. јануари 2016 (ОХРИДПРЕС) – Најдобра музика, проверени, брзи и точни информации, но и насмевка на вашето лице.

Ова се трите моменти кои ги имате на едно место, доколку вашиот радио приемник е „наштиман“ на 97.00 Mhz на FM скалата, можеби не слушате на www.superradio.com.mk или се читаме на www.ohridpress.com.mk.

Токму во делот со насмевките, Супер радио објавува „осврти“ на актуелните состојби во Охрид, Македонија и светот, низ призмата на една од охридските легенди, популарниот Керим.

Транскрипт на охридските/ohridskite КЕРИМ News „вести“ во оригинал:

– Јас мислам дека по старо значи по старо шо било и ке си е то по старо значи за Василиј јас како личност сакам на тој народ да го да му посакам среќа иднина и успех во таа среќна нова година и среќен божик и адетиве си ги знает тука си ги имет пред шесто милиони години и то ќе си течит …

Слушајте ги охридските/ohridskite „вести“ во КЕРИМ News, секој ден во 09:00, 13:00, 17:00, 01:00 и 05:00 часот на Супер радио. На OhridPress имате и транскрипт од „вестите“, но и видео материјал. Сите вести ќе можете да ги погледнете ОВДЕ, но и на официјалните Facebook страни на Супер радио и OhridPress. (Крај).