Избор Струга

Во Струга презентација на водите на планината Јабланица

Струга, 23. февруари 2015 (ОХРИДПРЕС) – Минатата недела во Струга беше одржана информативна презентација како дел од проектот „Вода за езерата, блатата, изворите и луѓето на планината Јабланица“.

Информативната средба беше во организација на Македонското Еколошко Друштво. На презентацијата беше прикажан еколошкиот и хирдролошкиот статус на реките и глацијалните езера на планината.

Од страна на пристуните експерти беа предложени мерки за алтернативно водоснабдување во регионот. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива

©OhridPress2019 Доколку преземете некоја содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење