Избор Охрид Охрид во 10

„Охрид во 10“ – 9. ноември 2017

Охрид, 9. ноември 2017 (ОХРИДПРЕС) – OhridPress го спроведува проектот „Охрид во 10“, во рамките на кој Ви нуди дневна фотографија од Охрид снимена од една точка, која го прикажува во неговата комплетна раскош и убавина.

– Идејата е да го видиме Охрид од една точка на сонце, снег, дожд, по убаво и по лошо време, како потврда за неговата безвременска убавина. Одбравме една точка која е исклучително препознатлива и го прикажува токму онаков каков што е – древен и прекрасен, но во исто време град во кој живеат луѓе кои се нераскинлив дел од светот и модерниот начин на живот. Исто така ќе се регистрираат и најважните настани кои го одбележале секој ден и ќе биде како еден календар на живеењето на градот во 2017-та година. Сакаме на крајот сетоа тоа да го издадеме и во групна – принтана форма, но за тоа на крајот на следната година, велат од Супер радио, кои се носители на проектот.

IMG_9414

Охрид во 10 на 9. ноември 2017 година

Проектот „Охрид во 10“, покрај на Facebook, веќе доби и сопствена веб страна, а фотографиите секој ден ќе бидат објавувани и на информативниот портал OhridPress.

инфо: 09.11.2017 година

– Супер радио во чест на роденденот со акција за помош на охридските компании

– Предавање за безбедноста во сообраќајот за најмладите во Пештани

Сообраќајка кај Хидробиолошки завод, еден од учесниците го напуштил местото

– Оваа сабота ќе биде работна за основците и средношколците

– Свечености по повод годишнината од формирањето на Првата Македонско-косовска ударна бригада и патронатот на ОУ „Дебрца”

– Јавна расправа по предлог-стратегијата за култура ќе се одржи и во Охрид

– Конференција за размена на искуства и саем за вработување утре во Охрид