Забава Охрид Охрид во 10

„Охрид во 10“ – 24. ноември 2017

Охрид, 24. ноември 2017 (ОХРИДПРЕС) – OhridPress го спроведува проектот „Охрид во 10“, во рамките на кој Ви нуди дневна фотографија од Охрид снимена од една точка, која го прикажува во неговата комплетна раскош и убавина.

– Идејата е да го видиме Охрид од една точка на сонце, снег, дожд, по убаво и по лошо време, како потврда за неговата безвременска убавина. Одбравме една точка која е исклучително препознатлива и го прикажува токму онаков каков што е – древен и прекрасен, но во исто време град во кој живеат луѓе кои се нераскинлив дел од светот и модерниот начин на живот. Исто така ќе се регистрираат и најважните настани кои го одбележале секој ден и ќе биде како еден календар на живеењето на градот во 2017-та година. Сакаме на крајот сетоа тоа да го издадеме и во групна – принтана форма, но за тоа на крајот на следната година, велат од Супер радио, кои се носители на проектот.

IMG_9633

Охрид во 10 на 24. ноември 2017 година

Проектот „Охрид во 10“, покрај на Facebook, веќе доби и сопствена веб страна, а фотографиите секој ден ќе бидат објавувани и на информативниот портал OhridPress.\

инфо: 24.11.2017 година

– Градоначаликот Стојаноски оствари посета на Котор и Будва

– „Зш авантура“ мотиватори за крводарителски акции

– Само денес – „Црн Петок“ на Супер радио, попуст од 50% на рекламниот простор

– В година Охрид и Струга ќе бидат домаќини на Конференција на заинтересираните страни за управување со Дримскиот басен