Избор Струга

Томче Голабоски го фати Светиот крст во Струга

Струга, 19. јануари 2018 (ОХРИДПРЕС) – Томче Голабоски беше најсреќен и го фати Чесниот крст во водите на реката Црн Дрим во Струга.

Голем број православни верници присуствуваа на централната манифестација во Струга, која секоја година е посебно убава и полна со гости за овој празник.

По централната манифестација верниците полнеа од осветената вода. Водата се носи дома, симболизира здравје и се верува дека чува од зло и искушенија. (Крај)

извор: strugaonline фото: strugaonline