Избор Охрид

Жестока дебата за Али-пашината џамија во Охрид, на повидок референдум? (Видео)

Скопје, 21. февруари 2018 (ОХРИДПРЕС) – Жестока дебата за реставрацијата на Али-пашината џамија, на повидок референдум? Охриѓани бараат да се преиспита проектот, обвинуваат за незаконие и силување на градот, институциите уверуваат дека сè е во согласност со легислативата.
Целата дебата за реставрацијата, реконструкцијата и конзервацијата на Али-пашината џамија во Охрид, во која гости беа Валентино Димитровски од Управата за заштита на културното наследство, и Михаил Трендафилов од здружението „Совест“, ќе биде објавена утре на „Макфакс“. (Крај)

извор: Макфакс фото/видео: Макфакс