Избор Струга

Успешно заврши евакуацијата на пензионер од отсеченото струшко село Буринец

Струга, 1. март 2018 (ОХРИДПРЕС) – Успешно беше евакуиран пензионерот од струшкото село Буринец.

Јован Душкоски поради лошите временски услови и отсеченоста на неговото село, бил принуден да го напушти својот дом.

evakuacijapenzioner2

Општинската организација на Црвен крст Струга, заедно со екипи на Дирекцијата за заштита и спасување, МВР и Здравствен дом Струга по успешната акција го смести Јован во прифатниот центар за бездомници. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: ЦК Струга