Избор Струга

Наглото топење на снегот и врнежите од дожд создадоа уште едно „езеро“ кај Калишта (Фото)

Струга, 4. март 2018 (ОХРИДПРЕС) – Наглото топење на снегот и врнежите од дожд периодов наназад создадоа уште едно „езеро“, десно од патот кој води до струшкото село Калишта, веднаш до мостот.

Собраната вода на овој потег е последица на наглото топење на снегот откако нагло пораснаа температурите, а имавме и обилни врнежи од дожд кои резултираа со поплавување на нивите во овој регион.

извор: Strugaonline фото: Strugaonline