Избор Култура

Размена на книги во охридската библиотека

Охрид, 14. април 2018 (ОХРИДПРЕС) – Во понеделник, во охридската библиотека ќе се реализира акцијата „Размена на книги“.

Негувањето на читачката култура како централно прашање ги обедини заложбите на НУ Библиотеката „Григор Прличев” од Охрид и Факултетот за странски јазици при Универзитетот ФОН.

– Идејата на овај настан е овозможување размена на идеи, препораки за нови наслови, стекнување со нова книга. Вистински празник за љубопитни книгољупци. Секој посетител носи со себе една или повеќе книги кои би сакал да ги подари, а во замена од сите останати донесени книги може да направи сопствен избор на ист број книги.

Настанот е со почеток во 12:00 часот. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива