Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид

Ученици од ОУ „Григор Прличев“ успешни на државниот натпревар по англиски јазик

Охрид, 14. мај 2018 (ОХРИДПРЕС) – Ученици од ОУ „Григор Прличев“ од Охрид постигнаа забележителен успех на државниот натпревар по англсики јазик, кој се одржа викендов во гимназијата „Нова“ во Скопје.

Постигнати резултати:

Иван Буриќ V одделение – II место
Ива Ашталкоска V одделение – пофалница
Ментор: Елена Пендова

Катерина Балева VI одделение – IV место
Ментор: Кире Рибар

Виктор Попов VII одделение – пофалница
Ментор: Билјана Маркоска

Илина Нестороска IX одделение – пофалница
Ментор: Верица Симоноска

извор: ОхридПрес фото: ОхридПрес