Избор ОБРАЗОВАНИЕ

Прво место за ученичка од ОУ „Братство и единство“ на државниот натпревар по германски јазик

Охрид, 1. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Марија Наумоска, ученичка во VII одделение во ОУ „Братство и единство“, под менторство на наставничката Семира Сефиданоска го освои првото место на Државниот натпревар по германски јазик што деновиве се одржа во Скопје.

Ученичката во ОУ „Григор Прличев“ Нина Стевоска (7 одд.) под менторство на Моника Герасимоска го освои второто место, а нејзината ученичка Емилија Николовска (7 одд.) исто така од ОУ „Григор Прличев“ беше трета. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива