Избор Култура Охрид

Санирано гледалиштето во предворјето на црквата „Света Софија“

Охрид, 8. јули 2018 (ОХРИДПРЕС) – Пред почетокот на годинешното издание на „Охридско лето“ санирано е гледалиштето во предворјето на црквата „Света Софија“, кое е една од најатрактивните фестивалски летни сцени.

Ги Запознаваме Ретките Болести

Во текот на изминатиот период комплетно беа заменети дрвените седишта на гледалиштето кои беа оштетени. Новиот лик, не само што е добар од естетска гледна точка, туку е важен и од безбедносни причини, бидејќи старите и веќе дотраени талпи претставуваа опасност за гледачите.

Предворјето на црквата „Света Софија“ со децении се користи како една од сцените за врвните уметници кои настапуваат на фестивалот „Охридско лето“. (Крај)

извор: Охридско лето фото: Охридско лето