Избор Свет

Како изгледаат новите банкноти од 100 и 200 евра?

Франкфурт, 18. септември 2018 (ОХРИДПРЕС) – Европската централна банка вчера ги претстави новите банкноти од 100 и од 200 евра. Банкнотите, како што најави Банката се до подобри безбедносни карактеристики што ќе го намали фалсификувањето.

Банконотите ќе бидат пуштени во оптек на 28 мај следната година.

Целата содржина прочитајте ја ТУКА. (Крај)

извор: Плус инфо фото: BBC