Избор Охрид

Се зборува на СУПЕР… Младите често ги „решаваат“ проблемите со лекови, секој 10-ти тинејџер во Македонија пие седативи

Охрид, 10. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – Диазепам пред тест или поради кавга со дечкото?! Истражување кое што е спороведено од Институтот за јавно здравје покажува дека младите често ги решаваат своите проблеми со употребата на седативи, секој десетти тинејџер во Македонија пие седативи на своја рака, а повеќе лекови за смирување користат девојчињата.

Колку често луѓето околу Вас си „препишуваат“ нешто за смирување?

Ги копираат ли младите повозрасните во својот „надрилекарски“ пристап во третирање на менталните состојби?

Што да се превземе за да е надмине оваа состојба?

Се зборува на СУПЕР…

извор: ОхридПрес фото: ОхридПрес