Здравје Избор Струга

Овој петок запрашување против комарци во Струга

Струга, 17. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – Во петок, 19-ти октомври на подрачјето на општина Струга ќе се спроведе дезинсекција со цел уништување на комарци.

Запреашувањето ќе биде од земја, а ќе се врши во периодот од 18:00 часот до раните утрински часови. Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени сите населени места.

За таа цел потребно е пчеларите и пчеларските задруги да ги превземат соодветните мерки за заштита на пчелите. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива