Избор ОБРАЗОВАНИЕ Општина Дебрца

Учениците од I до V одделение во ОУ „Дебрца“ го реализираа проектот „Различни, а сепак исти“

Охрид, 17. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – Учениците од I до V одделение во ОУ „Дебрца“ денес го реализираат проектот „Различни, а сепак исти“.

Image may contain: one or more people and outdoor

Целта на проектот е кај учениците уште од најмала возраст да се развиваат вредностите за заедничко живеење, почитување на основните човекови права и слободи и расното и религиозното потекло на луѓето.

Image may contain: 9 people, people standing

Image may contain: one or more people and outdoor

Во рамките на проектот учениците денес ги посетија „Шарената џамија“ во Тетово и црквата „Св. Спас“ и гробот на Гоце Делчев во Скопје.

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor

Image may contain: 4 people, indoor

Image may contain: 3 people, outdoor

Проектот беше помогнат од општина Дебрца, од каде го обезбедија превозот за 112 ученици и нивните наставници. (Кра)

извор: ОхридПрес фото: општина Дебрца