Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид

ОУ „Кочо Рацин“ добитник на европска награда за квалитет

Охрид, 26. октомври 2018 (ОХРИДПРЕС) – ОУ „Кочо Рацин“ од Охрид е добитник на награда – Европска ознака на квалитет.

– Наградата е доделена за работата во Etwining (во́рамки на К+) преку активностите на проектот „Нок со Андерсен“ во координациjа со одделенската наставничка Виолета Петковска. Со оваа награда учениците и училиштето се признаени на наjвисоко европско ниво, информираат од училиштето. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива