Избор Локална самоуправа

ЈП „Охридски комуналец“ го одбележа патрониот празник

Охрид, 7. ноември 2018 (ОХРИДПРЕС) – ЈП „Охридски комуналец“ денес го одбележа својот патронен празник „7-ми Ноември“.

Веќе 66 години ова јавно претпријатие успешно се грижи за одржување на јавната чистота и зеленило во градот и прерасна во едно од најдобрите комунални претпријатија во државата.

Со пригодна свеченост на 42-ца вработени во претпријатието, им беа врачени награди за 10, 20 и 30 години непрекината работа во ЈП „Охридски комуналец“. Тројца вработени добија награди за 30-годишно работење, 14 вработени за 20-годишно работење и 25 вработени за 10-години непрекинат работен стаж. (Крај)

извор: Охридски комуналец фото: Охридски комуналец