Избор Струга ТОП ВЕСТИ

ЦЈЗ: Постепено се нормализира квалитетот на водата за пиење во Струга

Охрид, 29. ноември 2018 (ОХРИДПРЕС) – Состојбата со квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Струга, а поврзано со вредноста на параметарот матност, постепено се нормализира, информираат од Центарот за јавно здравје од Охрид.

– Денешните мерења на матноста на мерни места во градот Струга и во селата приклучени на градскиот водовод покажуваат дека вредноста за параметарот матност е во границите на законски дозволените вредности. Во тек се пошироки физичко-хемиски и микробиолошки анализи на земените примероците на вода за пиење во лабораториите на Центар за јавно здравје Охрид, после што наодите од анализите ќе бидат доставени до соодветните инспекциски служби за натамошно постапување, информираат од Центар за јавно здравје Охрид. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: архива