Избор
Охрид, 13. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Преку едукација за медиумска писменост да се поттикне граѓанинот критички да размислува, да ги бара фактите, во мноштво информации да ги препознае повеќе...
Избор Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 13. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – На стрелиштето во спортскиот комплекс во Благоевград, Бугарија се одржа меѓународниот турнир во гаѓање со воздушно оружје-меѓународна програма „Пирин повеќе...
Избор ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Општина Дебрца ТОП ВЕСТИ
Дебрца, 13. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Регионална депонија во Годивје нема да се гради, а според првиот човек на општината решение треба да се бара надвор од сливот на Охридското Езеро. Стручната повеќе...
Избор ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – На експертите, екологистите, невладините организации и граѓаните им беа презентирани деталите од Нацрт-планот за управување со природното и културното повеќе...
Избор ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Од ветерот „летаат“ саксии од станбените згради. Силниот ветер што претпладнево го зафати Охрид ги одвеа саксиите со цвеќиња поставени на балконите од повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Одделението за заштита и влијание врз животната средина при општина Охрид која како пилот општина согласно проектните активности на ЕУ INTERREG повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – По вчерашната во Скопје, денес во Охрид и Струга ќе се одржи Јавна расправа за Нацрт – планот за управување со природното и културното наследство на повеќе...
Економија Избор ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ На кафе со... Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 11. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Речиси две децении во Охрид постои книговезницата и работилница за изработка на рачни изработки од кожа и рачна резба на кожа „Книговез“. Драган е повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 11. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Од ноќеска на полноќ поскапуваат бензините и дизелот. Согласно одлуката на Регулаторната комисија за енергетика Еуросупер БС-95 поскапува за повеќе...