ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 19. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Старото пристаниште пред хотелот „Палас“ да ја добие својата првобитна намена. Со ваква иницијатива излезе охридскиот подводен археолог, нуркач и повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 19. август 2019 (ОХРИДПРЕС) -Следнава недела дизелот ќе се точи по нова, бензините по стара цена. Регулаторната комисија за енергетика го објави новиот ценовник за нафтените повеќе...
Избор Култура Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 19. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Вечерва во Струга во рамки на фестивалот „ДримОн“ е програмата „Раздримување“. Ќе трае до четврток, 22-ри август, а предвидени се книжевни промоции и повеќе...
Избор Свет
Рејкјавик, 19. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со читање поезија, минута молк и политички говори за неопходноста од борбата против климатските промени, исландски функционери, активисти и други повеќе...
Избор Свет
Лондон, 19. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Слободното движење во Велика Британија за луѓето во територијата на Европската унија ќе заврши на првиот ден од Брегзит без договор. Ова следува и повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 16. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Дигитализација и промоција на културното наследство во Охрид е целта на Проектот „Интеррегионално управување со културно наследство, Е-Системи“-„ИРЦ повеќе...