Избор

Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Водата во селото Долно Лакочереј не е безбедна за пиење, информираат од ЈП „Водовод“ Охрид. – Врз основа на направени анализи на ЈЗУ Центар за јавно повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Градските советници денес ќе расправаат по предлог ребалансот на буџетот.  Ќе се одлучува по предлог измени за 15 програми, меѓу кои за поддршка на повеќе...
Избор Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Младиот Леон Лекоски важи за еден од најталентираните млади фудбалери во Германија со потенцијал да прерасне во врвен фудбалер. Роден во Келн, Германија, повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Меѓу Македонија, Србија и Албанија од први јануари 2023 нема да има граници и движењето на граѓаните и превозниците ќе биде слободно. Ова го договорија повеќе...
Избор Охрид ТОП ВЕСТИ Хроника
Охрид, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – На 29-ти јули 2021 година, околу 01:00 часот, 51-годишниот З.Р. од Охрид, во семејниот дом, физички ја нападнал неговата сопруга која, се здобила со повеќе...
Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Битола, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – На 69-годишна возраст почина Лазар Николовски, кај битолчани, но и многу пошироко познат како „105 Бомбардер“, заради своето радио преку кое беше дел од повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Министерството за економија обезбеди дополнителни 23 милиони денари за ваучери за туризам од 12.000 денари за лица со ниски приходи коишто аплицираа на повеќе...
Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Македонскиот премиер Зоран Заев на отворањето на „Економскиот форум за регионална соработка“, порача дека од денеска започнува нова ера на соработката во повеќе...
Избор Култура Спорт
Струга, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Со промоција на книгата „Филмски великани“ од Сунчица Уневска и изложба на Милко Нестороски и Лида Шерафатман – „Соништа од природата, сувенири во повеќе...