Култура

Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. декември 2023 (ОХРИДПРЕС) – Како дел од активностите за достојно одбележување на празникот Св. Климент Охридски – Патрон на градот, во петок, на 8-ми декември ќе се одржи повеќе...
Избор Култура Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 2. декември 2023 (ОХРИДПРЕС) – Во Националната Галерија „Чифте амам“ во Скопје, денеска и утре ќе биде претставен мултимедијалниот проект „Скриеното, чудесно”, кој се состои повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Култура Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 2. декември 2023 (ОХРИДПРЕС) – Состојбата во која се наоѓаат дел од православните сакрални градби (цркви и манастири) во Охрид е дел од базата на податоци на ИКОМОС Македонија повеќе...
Избор Култура Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 1. декември 2023 (ОХРИДПРЕС) – Во среда, на 6-ти декември 2023 година, со почеток во 19:00 часот ќе се одигра премиера на „Инсомнија“ од Димитрие Дурацовски, првата професионална повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. декември 2023 (ОХРИДПРЕС) – Како дел од активностите за одбележување на празникот Свети Климент Охридски – Патрониот празник на ОСУ „Св. Климент Охридски“ и Градот Охрид, во повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. ноември 2023 (ОХРИДПРЕС) – На денешен ден во 2011 година, на 42-годишна возраст почина истакнатиот македонски солист, камерен музичар и прв флејтист во оркестарот на Македонската повеќе...
Избор Култура ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. ноември 2023 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот народен театар во четврток, 30-ти ноември, повторно ќе ја одигра претставата „Чекајќи го Годо“ од Семјуел Бекет, во режија на Сашо Миленковски. повеќе...
Избор Култура Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 25. ноември 2023 (ОХРИДПРЕС) – Книгата „Сега ти стануваш јас“ од поетесата Д.А. Лори, во издание на „Чудна шума“, ќе биде промовирана вечерва, од 19:00 часот, во Младинскиот повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 25. ноември 2023 (ОХРИДПРЕС) – На кино репертоарот на Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, вечерва, со почеток во 20:00 часот е мега популарниот филм „Чувари на формулата“ повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Култура Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 24. ноември 2023 (ОХРИДПРЕС) – ИКОМОС Македонија ја стави во употреба базата на податоци за состојбата на 707 православни сакрални градби (цркви и манастири) во сите осум повеќе...