Култура

Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 19. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во склоп на програмата „Подиум на млади“, Музичката младина на Македонија повторно го организираше циклусот концерти за млади инструменталисти повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 18. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охридските флејтисти од ООМУ „Методи Патче“ од Охрид најдобри меѓу најдобрите на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Сергеј Михајлов“, кој се повеќе...
Забава Избор Култура Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Струга/Охрид, 18. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Здружението Центар за подобрување на квалитетот на живот на лицата со интелектуална попреченост и нивните фамилии „Порака Нова“ од Струга распиша повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 18. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – На Саемот за книга во Скопје денеска ќе се одржи книжевна средба со поетот Славе Ѓорѓо Димоски. – Пријатели, другари, познаници и останати, повеќе...
Избор Култура Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 18. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – По повод 18-ти април, Светскиот ден на спомениците и археолошките локалитети, денеска ќе биде овозможен слободен влез во сите национални установи од повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 17. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – По повод 18-ти април, Светскиот ден на спомениците и археолошките локалитети, утре ќе биде овозможен слободен влез во сите национални установи од областа повеќе...
Избор Култура Локална самоуправа Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 17. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охрид е домаќин на дводневна конференција за културното наследство и туризам по повод 18-ти април, Денот на културното наследство на УНЕСКО. Пленарно повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Култура На кафе со... Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 17. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот детски фестивал „Распеано рибарче“ годинава го имаше јубилејното 25 издание. Од самиот старт фестивалот бил поставен на висок стандард, повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид/Штип, 16. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Со освоени 98,33 поени, младата пијанистка Јана Шурбановска од ООМУ „Методи Патче“ од Охрид, се закити со прва награда на Меѓународниот натпревар на повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид/Штип, 15. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Со освоени 96,33 поени, младиот пијанист Фуркан Али од ООМУ „Методи Патче“ од Охрид, се закити со прва награда на Меѓународниот натпревар на млади повеќе...