Култура

Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 5. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Осуммина млади уметници од различни држави овој месец ќе живеат и ќе истражуваат во Охрид, како дел од резиденцијата во рамките на проектот „Проспер: повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 5. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Вечерва, со почеток во 20:00 часот на репертоарот на Народен театар Охрид повторно е претставата „Лавиринтот“ од Димо Дешев, во режија на Ѓорѓи Ризески. повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 4. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Од ООМУ „Методи Патче“ од Охрид информираат дека наскоро ќе започнат консултациите за приемните испити за учебната 2024/2025 година. – Од 13-ти до повеќе...
Избор Култура ТОП ВЕСТИ
Охрид, 4. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Утревечер со почеток во 20:00 часот на репертоарот на Народен театар Охрид повторно е претставата „Лавиринтот“ од Димо Дешев, во режија на Ѓорѓи Ризески. – Во повеќе...
Избор Култура Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 2. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Македонскиот документарен филм „Патот на престапникот“ кој во изминативе две години се снимаше во КПД „Идризово“, КПУ затвор „Скопје“ и повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охриѓани денеска и утре преку урбаната изложба на Историскиот архив имаат можност да го погледнат рекламниот материјал од прикажани проекции на филмови во повеќе...
Избор Култура ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во петок, на 5-ти април со почеток во 20:00 часот на репертоарот на Народен театар Охрид повторно е претставата „Лавиринтот“ од Димо Дешев, во режија на повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Подрачното одделение на Државниот Архив од Охрид ќе го одбележи 1. Април, Денот на Државниот Архив со документарна изложба „Промотивен материјал од повеќе...
Забава Избор Култура Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 30. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во рамки на фестивалот „Светско, а наше”, во сабота, вечерва, со почеток во 21:00 часот, во „Јавна соба“ во Скопје, концерт ќе одржи ВИС „Билјана“ повеќе...
Избор Култура Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 28. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Македонскиот документарен филм „Патот на престапникот“ кој во изминативе две години се снимаше во КПД „Идризово“, КПУ затвор „Скопје“ и повеќе...